Konstbloggen och mitt intresse för konst

Välkommen till konstbloggen och mitt intresse för konst. Jag älskar att sitta i lugn och ro med en kopp kaffe på armbågsavstånd och titta på konst online. Sammanlagt lägger jag nog ner ett par timmar om dagen på det, jag följer vissa auktionssajter och för en del statistik. De senaste 10 åren har jag enbart kunnat köpa tre stycken akvareller av Tore Sunna. Han är en av många konstnärer jag tycker om.

Konstbloggen och mitt intresse för konst

Charles Roka

Många konstnärer finns det men vissa sticker ut och betyder mer för mig än andra. Charles Roka är en av dom som jag tillsammans med dom jag tidigare nämnt gillar väldigt mycket. Jag skulle vilja följa med på hans resa genom Europa då han målade lättklädda zigenskor för att försörja sig. Utöver kvinnorna målade han porträtt och figurscener i olja. Rokas Oljemålningar är ofta tekniskt skickligt men betecknas, främst på grund av motivvalen, som kitsch. https://andre-art.se/wp-admin/post.php?post=14663&action=edit

Bengt lindström

Bengt Lindström

Bengt Lindström måste finnas med på konstbloggen och mitt intresse för konst. Om Bengt Lindström har jag hört många historier, sanna, halvsanna, och överdrivna antagligen. En av Bengt Lindströms bättre kompisar, Stålnacke och tillika konstkritiker, träffade jag på av en slump och det mötet var fint. Dels berättade han om sitt eget konstnärskap men även om Bengt Lindströms, hur framgångsrik han blev. Han hade kunnat bli ännu större om inte spriten tog honom.

Henning Hougaard

Henning Hougaard har jag följt intensivt under två år. Jag har haft turen att ha kommit över ett 20-tal fina konstverk av Henning Hougaard. Men det finns fler där ute som jag vill komma åt, blandannat fler domherrar i vinterlandskap. Det är i alla fall min vision med André-Art.  

Men härligast är väl ändå Anders Zorn, som söp med sina vänner på Gyldene freden i Gamla stan och ville beställa mat mitt i natten. Zorn nekades och blev förbannad och bad om att få träffa chefen. Zorn köpte restaurangen, fick sin önskade mat och donerade bort restaurangen till Svenska Akademin 1919.

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg