Konst & litteratur 

Det är kallt, minus 25 grader. Vill hellre ligga kvar i sängen och titta på dokumentärer. Men mitt inre protesterar. Jag måste vara kreativ, skulle inte kunna sova bort en hel dag, även om det är -25 grader. Något måste jag göra för att inte bli galen. 

Att titta på konst online är bland det bästa jag vet. Men det kanske inte är så kreativt, men skönt för själen. Egentligen har jag projekt som räcker för tio år framåt, så det är bara att sätta igång. Men först glutta lite på: https://www.youtube.com/watch?v=SPizIaBPhSg

Så här har det sett ut förut: 

År 1999 gavs min första bok ut, Älsklingsgrabben. Jag var mallig och tyckte det var kul, men hade inte en tanke på att skriva fler böcker. 

År 2014 kliade det i fingrarna att skriva en ny bok och jag funderade och funderade på vad jag skulle skriva om. Jag hade ju redan skrivit en bok, jag hade inget nytt att berätta tyckte jag, och beslöt mig för att skriva om samma sak igen som i Älsklingsgrabben, fastän tjugo år gått. 

Ränderna går aldrig ur … blev min andra bok och kort därefter skrev jag Adhd-bedragaren. 

Nu hade jag helt fastnat i skrivandet samtidigt som jag hade massor att göra i min egen vardag. Jag saknade inkomst, var efterlyst för ekonomisk brottslighet. Min familj befann sig i Kina. Och jag var på flykt i Norrköping, Göteborg, och andra mindre ställen under kortare och längre perioder. 

Författarskap & konst

Under 2018 – 2020 skriver jag, Ett liv i missbruk & brott, som jag gav ut sommaren 2022. Nu har tillvaron ordnat upp sig för mig med fast jobb, bostad och coronatiderna är över. 

Jag ger strax ut En bedragares bekännelser & Lilla Italien samt har jag dragit igång en webbplats, Andre-art.se. Enbart siten har jag lagt mer än 1000 timmar på. I snitt två timmar om dagen jobbar jag bakom kulisserna, dels för att siten skall ha konstföremål, dels för att den skall indexeras och synas av Googles spindlar så att du som som konsument skall få ta del av en seriös site med unika föremål online. Varför inte lyssna på lite musik samtidigt som du tittar på konst? https://www.youtube.com/watch?v=IEWoqz0tWVM

Att författa gör jag ensam, men jag behöver hjälp med att rätta texter, få input osv. Jag kan inte heller göra omslag. Det är massor att tänka på att ge ut en bok. Massor. Till min hjälp har jag http://belvidabell.com De är suveränt duktiga och blir inte förbannade om jag ringer halv tre på natten och frågar om hur ett ord skall böjas.

Min dröm är att ha ett egen ateljé och galleri på samma gång. Och i hörnan en dator att skriva mina manus jag har i skallen. Jag älskar att spankulera omkring i Gamla stan, gärna äta där med. https://www.youtube.com/watch?v=YrT_Gi5e0aE. Älskar att sitta på caféer i flera timmar. I Gamla stan finns det mycket historia och konst att titta och prata om. Varenda kvadratmeter är intressant.

Mårten Trotzigs gränd är en gränd i Gamla stanStockholm, och fick sitt namn fastställt 1949. Gränden är endast 90 cm bred och är därmed Stockholms smalaste gränd. Namnet är efter den tyske köpmannen och borgaren, Mårten Trotzig som invandrade till Sverige 1581 och köpte fastigheter vid gränden i kvarteret Trivia 1597, 1599 och 1600.

Arrivederci 

André Roslund, författare

Lämna en kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Varukorg